• dagje-rijden

Aanbevolen routes door Van Sprundel

De Deltawerken

deltawerken

De Deltawerken zijn Nederlands grootste verdedigingssysteem tegen hoogwater vanuit zee. Deze waterkeringen bestaan uit 5 stormvloedkeringen, 2 sluizen en 6 dammen.

De Deltawerken in Nederland zijn gebouwd om ons land te beschermen tegen hoogwater vanuit de Noordzee. Een groot deel van Nederland ligt immers onder de zeespiegel. Ook vindt het water via de vele grote rivieren door ons land hun weg naar zee. Dit maakt Nederland een typisch deltagebied.

Mergelland

mergelland

De Mergellandroute is uitgezet in Zuid-Limburg en is met de auto af te leggen. Deze fantastische route voert je langs de mooiste dorpen en landschappen van Limburg. Waar mogelijk zal deze de drukste wegen vermijden. De route is een geliefde en vaak gereden route door het Limburgse heuvelland. De lengte is ca. 100 kilometer per auto.

Het Mergelland is voor Limburg een belangrijke toeristische regio. Naast een groot aanbod van toeristische attracties, een kuuroord, hotels, bed and breakfasts, café’s en restaurants  is vooral Valkenburg een belangrijke trekpleister in zuidelijk Limburg.

De bloemen route

bloemenroute

De Bloemenroute is misschien wel een van de meest kleurrijke routes in heel Europa. De weg is recht en de grond is vlak, maar de bloemenvelden schitteren in al hun kleuren. Dahlia’s, narcissen, irissen, gladiolen, hyacinten, lelies, narcissen en natuurlijk, tulpen – de koningin van het laagland. De bloemen worden geteeld op kleur en type, zodat er levendige velden ontstaan in alle denkbare tinten.