Soul Red Crystal is niet zomaar een lak, het is een lak ontwikkeld volgens een speciale techniek. We noemen die Takumi-nuri, wat vakmanschap betekent. Deze techniek komt voort uit het verlangen het prachtige effect dat handgespoten lak kan hebben, toe te passen op de productie van Mazda’s.

De kleur Soul Red Crystal is toonvoorbeeld van deze bijzondere techniek. Autolak is normaal altijd opgebouwd uit drie lagen: een heldere toplaag, een doorschijnende laag (deze bevat het pigment) en een reflecterende laag (deze bevat heldere aluminium deeltjes die zorgen voor de glans).

Bij de Takumi-nuri techniek bevat de lak ook deze drie lagen, maar de aluminium deeltjes in de onderste laag zijn kleiner én helderder. Daarnaast zijn het twee verschillende soorten deeltjes: licht absorberende deeltjes en licht reflecterende deeltjes, en worden de deeltjes gelijkmatig en evenredig verdeeld over de laag.

Licht dat op de lak valt wordt daardoor direct teruggekaatst. Daarnaast gaat de diepte van de kleur

niet ten koste van de helderheid. Dat geeft een bijzonder effect. Je moet het eigenlijk in het echt zien om het effect te kunnen merken: maar de kleur is zeer puur en écht. De diepte in de lak vind je eigenlijk nergens anders.

Voorraad
Mazda 2

Voorraad

Uw auto
inruilen

Inruilen

Werkplaats
afspraak

Werkplaats

Proefrit
maken

proefrit

Stel uw
vraag

uw vraag