• Mazda-3-TCR-bij-Van-Sprundel-2020

Mazda 3 TCR Edition

22850557_41_1

De nieuwe Mazda 3 van de zevende generatie vond zijn oorsprong in de KAI Concept auto welke door Mazda werd gepresenteerd. Deze auto had een uniek en sportief design met de elegantie van de kenmerkende KODO – Soul of motion-designtaal zoals deze door Mazda wordt gehanteerd.

Door de brede wielkasten en scherpe look, leek de auto ook perfect in het straatje te passen van een nieuwe Mazda 3 MPS, welke door veel autoliefhebbers al jaren op het verlanglijstje bijgeschreven is.

Mazda Motorsports heeft de nieuwe Mazda 3 toegevoegd aan zijn motorsportprogamma met de onthulling van de Mazda 3 TCR – racewagen. 

Door het opvallende ontwerp van de Mazda3-hatchback van 2019 te behouden, is de Mazda3 TCR voorzien van de KODO – Soul of Motion-designtaal. Binnen de muren van Mazda Design America hebben ontwerpers talloze uren doorgebracht om ervoor te zorgen dat de aerodynamica van de Mazda3 TCR voldoet aan alle TCR-voorschriften en naadloos aansluit bij de strakke lijnen van de Mazda3.

De Mazda3 TCR zal worden aangedreven door een viercilindermotor met turbocompressor die 350 pk produceert en een zesversnellingsbak met schakelflippers zal gebruiken. De Mazda3 TCR is gehomologeerd om deel te nemen aan de 36 door TCR goedgekeurde kampioenschappen over de hele wereld.

TCR (Touring Car Racing) is van origine ontstaan als onderdeel van de WTCC (World Touring Car Championship). Tegenwoordig is het TCR de overkoepelende naam voor de verschillende c-segment raceklasses waarbij TC1 staat voor de auto’s die presteren in het hoogste segment van de tour wagen races (WTCC). TC2 staat voor de auto’s die niet aan de TC1 eisen voldoen en zullen meer op lokaal niveau verreden worden. 

De TC1 ofwel WTCC races worden overal ter wereld verreden en uitgezonden. Bekende coureurs zoals Tom Coronel nemen ook aan deze klasse deel.

De Mazda 3 TCR Edition zoals wij deze hebben ontworpen heeft veel raakvlakken met de originele Mazda 3 TCR. Zo hebben we het optionele Aero-pakket op de auto gemonteerd en de volledige bestickering overgenomen. Hierin hebben we ook het rood verwerkt zoals op de originele auto terug te vinden is, alleen hebben we dit op een iets toegankelijkere manier geïntegreerd. Ook het dak en spiegels van de auto zijn nu in het zwart afgewerkt. Dit benadrukt het sportieve karakter van de auto nog meer. Wel hebben we de sponsors en TCR reglementaire onderdelen van de auto gehouden. Hieronder vallen de extra brede wielkasten, enorme kofferbak spoiler, sleepogen en speciale lichtgewicht wielen.  

De echte Mazda 3 TCR zal vanaf 2021 in actie komen op de IMSA Michelin pilot challenge. Onze variant is inmiddels al in de showroom te bewonderen en is uiteraard ook beschikbaar voor verkoop!